Partners in onderwijs

Ons onderwijs leert kinderen kennis en vaardigheden die nodig zijn om een eerste stap te zetten naar groot worden in een complexe wereld.

De naam

De naam ‘t Klòsterhûfke betekent kloostertuin. Dit komt van het voormalige klooster dat tot 1945 ongeveer stond op de plaats waar nu de gymzaal en de speelplaats zijn. De school staat in wat ooit de tuin van dat klooster was. In februari 1945 werd het klooster door een vliegende bom (V1) getroffen. Het is daarna afgebroken en niet meer herbouwd.

Ligging

‘t Klòsterhûfke ligt centraal in de dorpskern van Deest, bij de kerk en het dorpshuis. Wij zijn de enige school binnen het dorp. Bijna alle kinderen op onze school komen dan ook uit het dorp.

De schoolgrootte

Dit schooljaar zullen er ongeveer 117 leerlingen op school zijn.

Gebruikers van het schoolgebouw

In het gebouw zijn ook de peuterspeelzaal “Harlekijn”, stichting DOE (koffie met Meerwaarde voor ouderen) en de TSO (tussenschoolse opvang, overblijven) gehuisvest.
Daarnaast is er een speellokaal voor kleuters en een aula die gebruikt kan worden bij het zelfstandig werken van de kinderen, De ruimtes buiten de klaslokalen worden ook ingezet als werkruimtes voor onze leerlingen en/of als computerruimte.

Partners in onderwijs © 2020. Alle rechten voorbehouden